Regrippen

Een van de eerste onderdelen waar ik naar kijk is de grip!

Zo’n vrolijk kleurtje is natuurlijk leuk maar wat belangrijker is zijn slijtageplekken, uitdroging etc. Bovendien spelen mensen vaak met te dikke of juist te dunne grips!

Als uw huidige grip te dik of te dun is maar nog lang niet versleten, dan kan ik de gripmaat aanpassen terwijl u wacht. Dat geldt trouwens ook voor het vervangen van grips, klaar terwijl u koffie drinkt. En mocht ik uw lievelingskleur niet op voorraad hebben, dan lukt me dat over het algemeen binnen een dag.

 
 

 

 

 

 

 

 

Met nieuwe grips voelen je golfclubs weer alsof ze net uit de winkel komen. Maar verwissel je ze zelf of laat je het de pro doen?

Grips verwisselen is geen hogere wiskunde, maar als je niet goed bent voorbereid of slordig werkt, wordt het een gigantische smeerboel in de garage en sta je de volgende dag met gedraaide, plakkerige grips op de tee. Laat het bij twijfel dus over aan de professional in de golfshop – hij is snel en je weet zeker dat je grips recht en stevig op je clubs komen.

Een ander voordeel van een professionele fitter is dat hij kan uitzoeken of je een standaardgrip nodig hebt of bijvoorbeeld beter geholpen bent met extra lagen tape. De grip is het enige onderdeel van de golfclub dat je vasthoudt en heeft invloed op gevoel, feedback en de activiteit van je handen.

Weet je echter wat voor soort grips je wilt, hoe dik ze moeten zijn en wil je wat euro’s besparen, dan hebben we hieronder enkele tips voor de golfende doe-het-zelver.

 

Wat heb je nodig?

–          Grips

–          Stanleymes, bij voorkeur met ‘haakmes’

–          Bankschroef met rubberen bescherming

–          Dubbelzijdige tape (+ eventueel afplaktape)

–          Oplosmiddel (wasbenzine)

–          Handdoek

–          Tee

 

1. Verwijder de oude grips door met het Stanleymes in de lengte een snee te maken en ze los te trekken. Pas bij graphite goed op dat je niet in de shaft snijdt. Verwijder oude taperesten.

2. Plaats de club in een bankschroef, maar zorg dat deze is beschermd met rubber om te voorkomen dat je het staal plet. Zorg dat de teen naar boven wijst en het clubblad haaks op ‘het doel’ staat – dit helpt straks bij het precies recht plaatsen van de grips.

3. Breng – indien noodzakelijk – een of meerdere lagen enkelzijdige tape aan als je een dikkere grip wilt en vervolgens de dubbelzijdige tape. De stroken tape hebben dezelfde lengte als de grip, maar steken een kleine centimeter uit – dit stukje vouw je in de shaft.

4. Giet een klein beetje wasbenzine in de grip – hou je vinger op het gaatje aan de achterkant of steek hier een tee in. Hou beide kanten dicht, schudt goed en giet de grip vervolgens leeg over de dubbelzijdige tape. Vang het oplosmiddel op in een afvalbak onder de shaft.

5. Verlies geen tijd en schuif de grip – de tee heb je al verwijderd – rustig met beide handen over de shaft. Gebruik een handdoek om de boel schoon te houden en voor extra grip. Zorg dat de grip goed recht zit en niet gedraaid is.

6. Haal de club uit de bankschroef, tik de achtergrond een paar keer op de grond en verwijder resten lijm en oplosmiddel van de shaft en grip. Check nogmaals of de grip goed is ongelijnd, maak eventueel een laatste aanpassing en laat de clubs een nacht staan om te drogen.

 

Een nieuwe golfgrip voelt aan als een nieuwe club

De grip is onze enige verbinding met de golfclub. Daarom zijn grips, net alsschoenen en autobanden, erg belangrijk.

Versleten grips, of grips met een verkeerde dikte beïnvloeden je spel negatief.Met versleten grips lever je in op controle en afstand, gevolg; extra slagen en verlies van vertrouwen.

Grips moeten aan verschillende voorwaarden voldoen. Enkele zijn; juiste dikte en materiaal keuze, comfortabel en natuurlijk moeten ze er ook goed uitzien.

U kunt:
• Re-grippen van afzonderlijke clubs en complete sets
• Aanpassen swinggewicht van clubs door specifieke gripkeuze

Voor Clubs en Putters:
Golfpride
Lamkin
Winn
Iomic
UST Mamiya
Black Widow
2Thumb (Putter specials)